Wednesday, 20 June 2012

Benefits of studying at Ranaco

Ranaco Education & Training Institute

First sekali,ramai otai2 cakap yg ranaco ni student kualiti mcm sampah.Tapi kepada Junior2 yg baru nk masuk tu jgn risau.Fasiliti dy memg terbaik la.Korg mesti terkejut kalau dtg.Daripada masuk Universiti or Politeknik aku cadang baik masuk Ranaco.Pernah ke korg terbayang yg kolej korg ada kolam renang?ya,kt Ranaco ni ad kolam renang untuk buat latihan atau mandi-manda.Fasiliti dy mmg lengkap dan xdinafikan.Tgk image atas,kolam renang milik sepenuhnya Ranaco Marine.
  Ranaco Marine ni sudah wujud lebih dari 28 tahun.So,xperlu ragu2 if nak join institut ni.Ranaco juga mendapat sokongan lebih dari 400 syarikat gas dan perkapalan.Diploma dia mendapat kelulusan dari MQA,kalo xcye blh check kt www.MQA.com.
  Program diplomanya disokong dan ditauliah oleh Jabatan Laut Malaysia,International Maritime Organization.So,no worries at all.Once korg da grad,korg boleh terus dpt kerja.Its a guarantee.Dengan 90% perdagangan dunia adalah melalui laut,maka peluang2 kerja bole didapati di pelbagai syarikat kapal serata dunia.
  If korg rse Ranaco adalah tmpt untk student yg xpass SPM,korg salah.Aku dlu student UiTM Pahang,aku pilih Ranaco sebab aku btl2 minat bidang Maritime and Marine.
  Dan,tmpt ini adalah satu satunya institut swasta yg mendapat pinjaman mara dan ptptn dalam bidang maritime.So,kalau mara dan ptptn ada that means its a valueable course la.Tak kan itu pon nk pertikai lagi.
 

1 comment:

  1. ramai ckp ranaco mcm tu.boleh tau tak awak amik course apa?

    ReplyDelete